שלום חנוך הוא ההגדרה לרוק’נרול אמיתי, הוא והמוזיקה שייצר נצחיים – ולעיתים יש תחושה שחנוך הוא ישות על זמנית. והתחושה הזו מתחזקת בהופעות המטורפות שלו, בהם הוא רוקד וקופץ, ומעביר אנרגיות מחשמלות לקהל, וכל זה כשהוא מעל גיל 70!
חנוך נחשב לאחד מראשוני היוצרים של הרוק הישראלי, פריצתו הגדולה כמוזיקאי התרחשה ב-1968 כאשר שיתף פעולה עם גדול המוזיקאים הישראלים, אריק איינשטיין – וזאת במסגרת אלבומו של איינשטיין, “מזל גדי” – חנוך הלחין את כל השירים, ואף כתב את המילים לשישה מהשירים באלבום, בין השירים הבולטים שכתב לאיינשטיין הם “רוח רוח”, “הימים הארוכים העצבים”, “לילה”, ו”מכופף הבננות”.
בסוף שנות ה-60 הצטרף חנוך לשלישיית ה”שלושרים” שהקים בני אמדורסקי. רבים משירי ההרכב היו בהלחנתו של חנוך, ביניהם “צרות טובות”, “לילי שלי”, “האוהבים את אביב” ועוד. בשנת 1970 התרחשה הפריצה החשובה של חנוך, כחלק ממהפכת הרוק הישראלית – הוא יצר יחד עם אריק איינשטיין את האלבום “שבלול”, שנחשב לאחד מאלבומי הרוק הבולטים והמשמעותיים בתולדות המוזיקה הישראלית – האלבום כולל שירים שכולנו אוהבים לאהוב, כמו למשל “מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר”, “אבשלום”, “קח לך אישה”, “אל תוותרי עלי”, “אני שר”, “למה לי לקחת ללב”, “מה שיותר כחול יותר עמוק” ועוד.
לאחר שבלול, חנוך הספיק לבסס קריירה בינלאומית קצרה – הוא הוחתם על ידי המפיק דיק ג’יימס, שבאותה תקופה ניהל את אלטון ג’ון, והקליט אלבום סולו באנגלית בשם “Shalom”. לאחר שנתיים בחו”ל, חנוך חזר ארצה והקים את ההרכב המעולה “תמוז” יחד עם אריאל זילבר, מתי כספי ודני ליטני. עם שירים כמו “סוף עונת התפוזים”, “הולך בטל'”, “לא יודעת איך לומר לך” ו”ככה את רצית אותי”, תמוז הפכה לאחת מלהקות הרוק המשפיעות של שנות ה-70. אך למרות ההצלחה, הלהקה התפרקה בעקבות חובות כספיים. אך עבור חנוך זו הייתה רק ההתחלה של הקריירה המוזיקלית, הוא יצא לקריירת סולו מצליחה עם מעל לעשרה אלבומים, ועם שירים חשובים ובלתי נשכחים שעיצבו את פני המוזיקה הישראלית.
לכל ההופעות של שלום חנוך >
קרדיט צילום: ליאור כתר